Krajský súd v Prešove rozšíril dôvody väzby Mikuláša Č.

12.02.2007 Prešov

Prešov 12. februára (TASR) - Krajský súd (KS) v Prešove rozšíril väzbu údajného bossa podsvetia Mikuláša Č. o ďalší dôvod. Existuje obava, že by pokračoval n...
Prešov 12. februára (TASR) - Krajský súd (KS) v Prešove rozšíril väzbu údajného bossa podsvetia Mikuláša Č. o ďalší dôvod. Existuje obava, že by pokračoval na slobode v páchaní trestnej činnosti.

Rozhodol tak dnes sudca KS, keď sa zaoberal sťažnosťou prokurátora Okresnej prokuratúry v Prešove proti rozhodnutiu sudkyne z prípravného konania Okresného súdu v Prešove 2. februára. Po niekoľkohodinovom výsluchu vtedy vzala sudkyňa Mikuláša Č. do útekovej väzby.
Podľa informácií z KS Prešov pre TASR sudca krajského súdu zároveň zamietol sťažnosť obvineného Mikuláša Č. proti uzneseniu sudkyne z prípravného konania a aj o jeho námietke zaujatosti, ktorú vzniesol proti sudkyni počas svojho výsluchu.
Úteková väzba začala pre Mikuláša Č. plynúť od 14.28 h štvrtka 1. februára. Na základe rozhodnutia sudkyne prípravného konania vykoná ju Mikuláš Č. v Ústave na výkon väzby v Ilave.
Mikuláš Č. čelí v tomto prípade obvineniu zo spáchania vrážd Jozef Filipa 22. septembra 1994 a Gustáva Slivenského 25. marca 1997, ku ktorým došlo na dvoch miestach na území súčasného Prešovského kraja.
 

Vyberte región

mark